Hippisch Online - Malene Nootenboom - HippischExpert - Mental Coach en Online Trainer

Malene Nootenboom

 is een meervoudig Grand Prix-amazone, trainer en mental coach. Zij geeft onder andere met haar bedrijf Bewust Wedstrijd Rijden clinics en workshops door heel Nederland en België over het verbeteren van je wedstrijdprestaties en bewust trainen.

Wie is....

Mijn naam is Malene Nootenboom, ik ben geboren in 1976 in het dorp Rhoon en van jongs af aan al actief bezig met paarden. Van huis uit heb ik niks van het paardenvirus meegekregen en ben volledig uit mezelf de paardensport ingedoken!


De afgelopen jaren heb ik verschillende sportpaarden opgeleid tot en met het hoogste niveau. Ik leid mijn paarden graag vanaf het begin zelf op en mijn doel is om het beste in het paard naar boven te krijgen, in samenwerking met het paard. Op dit moment heb ik zelf vier paarden variërend van groen tot subtop met grandprix potentie.

Hiernaast bestaat mijn dag uit het trainen en coachen van fanatieke en leergierige ruiters en paarden! 


Toen ik begon met lesgeven merkte ik dat er dringend behoefte was aan meer dan alleen instructie. De mensen die mij benaderden zochten iemand die hen ook kon leren omgaan met de spanning die zij hadden, in training of in de wedstrijdsport.
Door mijn achtergrond als HR adviseur en loopbaancoach kon ik een koppeling maken tussen de sport en verschillende coach technieken om mensen te helpen de juiste weg te vinden naar het presteren.
Daarnaast heb ik zelf behoorlijk wat gecompliceerde paarden mogen opleiden en corrigeren en weet ik wat het is om echt bang te zijn voor een paard. Door die wetenschap en ervaring ben ik ook in staat om mensen daar verder in te begeleiden. Zelf ben ik ook niet vreemd van wedstrijdspanning maar gedurende de jaren heb ik ook geleerd om daar op een andere manier naar te kijken.


Om mijzelf naast de ORUN opleiding, mijn MBO management en HBO psychologie en coaching, verder te ontwikkelen heb ik onlangs de HBO leergang Sporthorsemanager met goed gevolg afgerond zodat ik naast training en coaching ook kan ondersteunen in het stalmanagement en revalidatie in samenwerking met de behandelend dierenarts.

Expert in...

Geeft dressuurinstructie van B tot en met Grandprix niveau.
Webinars over sport, omgaan met spanning en trainen van paarden op elk niveau!
Mental coaching in de vorm van privé sessie online, real-life of in de vorm van een clinic.
Online Video Feedback ondersteunt je in de training of het rijden van proeven.
Trainingsvideo’s over alles wat je tegenkomt in de training of met de wedstijden!

#Aanbod

online training over beter presteren op wedstrijd in de dressuur ring of springen.

Online Training: "Beter Presteren op Wedstrijd."

is een online training die speciaal is ontwikkeld voor fanatieke en leergierige ruiters die zich verder willen ontwikkelen en beter willen leren presteren op wedstrijd. Deze online training is opgebouwd uit vier modules. Je kunt de modules in eigen tempo volgen. Tijdens het volgen van de modules werk je onder andere aan je voorbereiding op een wedstrijd, trainingsleer, doelen stellen, losrijden en de prestatie in de ring zelf.


Benieuwd naar de online training: "Beter Presteren op Wedstrijd"?

arrow_drop_up arrow_drop_down