Online zichtbaarheid en financiën

Geld verdienen is één ding, maar er goed mee omgaan is nog veel moeilijker!

Paard & Winst - Susanne Bos - Hippisch Boekhouder

Wat heeft online zichtbaarheid met financiën te maken? Op het eerste gezicht denk ik niet zoveel, totdat je er beter over na gaat denken. Ik vind dan ook dat online zichtbaarheid tegenwoordig onmisbaar is voor een financieel gezond bedrijf.

Laat ik het anders zeggen: je kan de beste zijn in je vak, maar als niemand dat weet zou je ook geen klanten krijgen. Vroeger was het makkelijk: je plaatste een advertentie in een blad of krant en moest het hebben van mond-tot-mond reclame. Als je je werk goed deed kreeg je veel klanten!

 

Tegenwoordig ontkom je niet aan internet en social media. Mensen zijn kritischer en vergelijken veel meer. Wat vinden klanten van je? Hoe zijn je recensies? Kan ik het elders goedkoper krijgen? Iets opzoeken is een fluitje van een cent.

 

Wil je een succesvol bedrijf hebben dan moet je wel online zichtbaar zijn! Mensen moeten weten dat jij er bent, wat je voor ze kunt betekenen en hoe anderen over je denken. Dit zijn basis-ingrediënten om aan klanten en dus omzet te komen. En zonder omzet heb je slechts een hobby, in plaats van een bedrijf.

 

Dus wil jij meer klanten? Investeer in online zichtbaarheid! Weinig budget? Lees dan in ieder geval boeken over online zichtbaarheid, social media, online marketing, enzovoort. Heb je iets meer omzet? Volg dan een cursus of huur iemand in.

 

Het lijkt veel geld, maar het is de randvoorwaarde voor je onderneming. Je hebt namelijk klanten nodig voor omzet! 

 

In mijn ogen zijn er drie stappen voor een onderneming:

  • Het creëren van omzet
  • Het creëren van meer winst
  • Optimaliseren van je onderneming (processen, systemen en inhuren van de juiste mensen)

 

Voor stap 1 (omzet) is online zichtbaarheid een levensbehoefte! Pas daarna kan je je onderneming optimaliseren om echt succesvol te worden. 


Wil jij succesvol starten? Zorg voor een financiële buffer, want je hebt helaas niet altijd meteen voldoende klanten. Zorg daarnaast dat je investeert in online zichtbaarheid zodat potentiële klanten weten dat jij er bent. Op die manier creëer je omzet en kun je vervolgens bezig gaan met het creëren van meer winst en het optimaliseren van je onderneming. 

Paard & Winst - Susanne Bos - Hippisch Boekhouder

Susanne Blijleven - Bos

Susanne is een boekhouder die hippische ondernemers begrijpt! En zij verzorgd graag de boekhouding van jouw hippische onderneming.
arrow_drop_up arrow_drop_down